Scott Jurek, Jej in teci

Scott Jurek je zmagovalec najtežjih tekaških preizkušenj na svetu, kot so Western States, legendarni grški Spartathlon in nenazadnje tudi »največje tekme, ki je svet ni videl«, merjenja moči z indijanskim »ljudstvom tekačev« iz mehiških Bakrovih kanjonov, z legendarnimi Tarahumarami, ki so Jureka spomnili, zakaj ljudje sploh tečemo. Od 'običajnih' ekstremnih športnikov in zmagovalcev pa se Scott Jurek loči še po nečem: popoln in prepričan vegan je, in vse svoje največje dosežke v tem ekstremnem športu dosegel izključno ob hrani rastlinskega izvora.


In kar je še zlasti zanimivo, vse svoje velike uspehe je Jurek dosegel kot popoln in prepričan vegan. Svoje najljubše recepte nam odkriva v knjigi, ob vsakem poglavju enega. Toda kot v spremni besedi pravi naš prav tako velik ultramaratonec, David Kadunc - AVI, »knjiga ni zgolj pripoved ultra tekača s kuharskimi recepti, ponuja veliko več – ponuja popolni razmislek o življenju, kdo smo in kaj hočemo. Kaj zares si želimo in kako zares živimo. Ponuja motivacijo in inspiracijo. Kar vabi nas, da se odločimo in stečemo v smeri naših sanj.«
Jurek ni bil obdarjen z naravnim športnim talentom in močjo, nasprotno, bil je precej povprečen, tudi nekoliko bolehen otrok. Toda s privzgojeno trdno voljo in željo, da »nekaj postane«, je segel prav v vrh v enem najtrših, najbolj bolečih, najbolj osamljenih in pred medijsko razvajenimi množicami najbolj skritih športov.

232 strani, poltrda vezava
Trgovina za vse tekače: 21,21 €


0 komentarji:

Objavite komentar

 

Instagram

Instagram